Toyota Prius

Toyota Prius

Det är så tråkigt att miljövänlighet måste förknippas med smaklöshet, töntighet, stillöshet och ett illa dolt hat mot bilar som fenomen. Men det är svårt att tänka i andra banor när man ser en Toyota Prius. Denna lilla klumpeduns, som ser ut som ett bältdjur med för små skor, är nu inne på sin tredje generation sedan år 2000, och det blir fan inte bättre. Varje generation av Prius är ungefär lika ful och löjlig som den föregående.

När nu Lexus gör hybridbilar, och det finns riktigt sexiga elbilar som Tesla och Fisker, och till och med Porsche experimenterar med att göra en elektrisk sportbil, kunde man väl ändå begära att Toyota fixar till stilen lite på Prius?

Toyota Prius

Men nej då, inte ska man ändra på ett vinnande koncept, tycks man tänka på Toyotafabriken, och så släpper man ut ännu en designgeneration av kalkonfordon för folk som hatar bilar. Klunsigt, plåtigt, oproportionerligt små hjul, fula fälgar, opraktisk och trist taklinje (varför kan Toyota inte ens göra en riktig liten stationsvagnsmodell av Prius?), och ett allmänt töntigt utseende. Igen. Den paradoxala och inverterade effekten av denna miljöbil kan potentiellt utvecklas till att det blir töntigt att bry sig om miljön…

Bakläxa, Toyota. Till nästa generation kan ni väl åtminstone hyra in en italiensk designer som får lite hyfs på åbäket. Och gör för tusan en stationsvagnsmodell också. Och varför inte en sportkupé-Prius? Eller är det för radikalt, som om köparen av bilen faktiskt i hemlighet gillar bilar? Lite grann?

Toyota Prius

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Asien och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Toyota Prius

 1. Njut av denna video, där Jeremy Clarkson låter en redneck från sydstaterna skjuta sönder en Toyota Prius.

  Riktigt kul.

 2. Karin skriver:

  Hej!

  Vilken fin blogg du har! Jag skriver till dig för att jag undrar om du skulle kunna tänkas vara intresserad av ett samarbete med mig? Min sida http://www.sponsorcar.se behöver nya medlemmar och vi vill gärna ge dig 25kr varje gång du skaffar en ny medlem till oss. Är det något som kan tänkas vara intressant för dig, så skriv tillbaka till mig.

  Trevlig kväll,

  • Hej! Det låter kul, men den här bloggen ligger väldigt still. Jag hinner i praktiken aldrig uppdatera den.

   Så det blir nog inte många kunder härifrån.

   Så kan det gå när man har många bollar i luften…

   Jag har en hel del andra sajter som är mer välbesökta. Kan det vara nåt?

 3. Olof skriver:

  Denna blogg är rolig tycker jag med!
  Olof på http://tyskbilimport.se/blogg/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s