Rolls Royce Camargue

Rolls Royce Camargue

Även solen har sina fläckar. Pininfarina må vara ett av världens främsta designhus, och Rolls Royce ett av världens mest exklusiva och tjusiga bilmärken – båda har anor från tidigt 1900-tal. Men ibland blir det bara fel. När Pininfarina 1975 fick i uppdrag av Rolls Royce att formge en 2+2-coupe blev det helt enkelt inte bra på något sätt.

Som en extremt överdimensionerad FIAT-coupe med Rollsfront, som en jättelik pråm med ett lätt framåtlutat tempel av silver i fören, som en gigantisk skokartong på hjul segar sig detta monstrum fram på vägarna. Prestandan var allt annat än imponerande, och utseendet var…. ja, herreminje. Det är kanske ingen överraskning att Rolls Royce mellan 1975 och 1986 bara tillverkade 531 Camargue – och de lyckades inte ens sälja allihop!

Rolls Royce Camargue

Annonser

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Europa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rolls Royce Camargue

 1. Kraniel skriver:

  Den där, Camargue, kom i ett mejl från chefen så sent som i går, med uppmaningen ”den där ska du ha”. Jag kan ju bara hålla med, det där är bilen för mig.

 2. Haha, ja, en slö, ful, tung, grotesk bjässe – det verkar vara bilen för dig…
  Snacka om statement. Tänk dig att komma till en Miljöpartikongress i en sån.

  Vilket kul museum det skulle kunna bli; Världens fulaste bilar – Museet.

 3. race342 skriver:

  Ja, jag vet att jag redan kört marsianer med ebayhjärnor så jag får väl undvika att kalla dig det framöver. Det jag är att säga är att jag tycker om den klassiska Rolls Royce designen som man hittar på alla deras bilar men det är SNYGGT, PÅ RIKTIGT så varför skriver du om en bil med klassisk design på världens fulaste bilar? Det är snyggt för fan.

  • För att den inte har klassisk Rolls Royce-design.
   Den ser inte ut som en Rolls. Den ser ut som en 1960-tals-FIAT på anabola steroider, med en gigantisk rollsgrill påklistrad framtill. Inte snyggt på något sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s