Ferrari FF

Ferrari FFO.K. Då tar vi det en gång till. Dromedarer har en puckel, kameler har två, och hästar har inga. Hästar har INTE pucklar – O.K.? Ferrari FF är ett försök att frambringa en häst med puckel. Det funkar bara inte. Resultatet är hemskt – totalt felproportionerligt och obalanserat.

Ferrari FF måste vara den bisarraste Ferrari som någonsin sett dagens ljus. En front som ser ut som en dålig karikatyr av en Peugeot (som i sin tur försöker se ut som en Ferrari…), ihopsatt med bakdelen av en BMW Z3 coupe, fast som en elefant har satt sig på. Det passar inte ihop! Det är orimligt!

Designtrenden på Ferrari går på alla sätt åt fel håll för närvarande. Exempelvis Ferrari California, som bara är en rätt tråkig och oengagerad design, har märkligt nog klara influenser av Peugeot. Men Ferrari FF är betydligt värre. Hela fronten är plankad direkt från Peugeot 407, fastän långt mer grotesk. Ett bredare, mer skelögt vansinnesleende hittar man ingenstans i bilvärlden. Den får The Joker i Batman att se välanpassad och diskret ut. Detta drogade krokodilhuvud på hjul borde ha kastats i papperskorgen redan på planeringsstadiet.

Ferrari FF

Hur tänkte Ferraribossarna egentligen när de hittade på denna skvader? Vi ska sälja in en fyrhjulsdriven Grand Touring som har 600 hästar, gasar från 0 till 100 på under fyra sekunder, och toppar över 300 km/tim – men på Ferraris hemsida hittar man bilder på bilens inredning, illustrerande hur mycket bagare man får plats med, samt en specialdesignad barnstol. Ja, ni läste rätt.

Vad är nästa steg? Inbyggt skötbord, vällingvärmare, blöjhink? Man köper väl för helvete inte en Ferrari för att få vällingkräkfläckar på mockaklädseln!!!??? Vi har här en supersportbil som försöker posera som en familjebil. Vem försöker ni lura, Ferrari?

Ferrari FF

Ferrari FF är säkert en alldeles fantastisk bil att köra, och säkert är den bekväm i alla fyra säten, och säkert får man med sig både kläder, skötbord och blöjpaket i bagaget. Men det är fanimig ingen Ferrari. Det har skojats om vad FF egentligen betyder (namnet som den delar med en annan fyrhjulsdriven GT-vagn; brittiska Jensen från 1960-talet), men för mig finns det bara en möjlig förklaring; Förskräckligt Ful.

Ferrari FF

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Europa, GT & Superbilar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ferrari FF

 1. Olle Sahlin skriver:

  Den var förskräckligt ful, det håller jag med om! Ska inte Ferrari vara liksom typ… snygga?

 2. Rickard Olsson skriver:

  På den översta bilden ser den inte så hemskt ful ut, mest elak och ond. Men sidobilden gjorde mig nästan andlös. Inte sedan 2+2-versionen av E-Typen eller Joakim von Ankas vrålåk har nån lyckats göra en så illfult obalanserad biljävel. Tyngdpunkten ser ju ut att ligga i underkant av backspegeln!

  • Elak och ond vore väl O.K., om det ska vara en brutal sportvagn (tänk Mustang Shelby Cobra 1967), men den här är direkt ful även fram, tycker jag. Skelögd med stort fånigt grin. Den ser rent ut sagt korkad ut.

 3. SixDays skriver:

  Om jag får en gratis säger jag inte nej. Men hade jag pengarna så hade jag inte valt den..

 4. cargoogle skriver:

  Vad heter den andra ferrarin? Av länkarna då

  • Om det är den här du menar:

   Så kallas den 1962 Ferrari 250 GT ”Breadvan”.
   Den fick smeknamnet av förklarliga skäl, och var ett specialbygge för tävling, med tanke på att bakdelen skulle vara aerodynamiskt fördelaktig, snarare än estetiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s