Morgan Aero 8

Morgan Aero 8

Morgans chefsdesigner har ett väldigt tråkigt jobb – av förklarliga skäl, eftersom bilarna har sett ungefär likadana ut sedan 1940-talet. Så på sista tiden har denne uttråkade formgivare börjat fördriva tiden med psykedeliska droger. LSD, peyote, ayahuasca, eller vad som verkar roligast för dagen. Sen började det hända grejer.

Morgan Aero 8

Första resultatet blev denna fantastiskt surrealistiska hybrid av gammalt och nytt, ett muterat monster med ögon i kors och sopskyffel mellan framskärmarna, en rullande anakronism utan sans och vett, en smaklös best, ett schizofrent statement. Bakluckan är en ankstjärt som ligger ovanpå, liksom löst, och hela bilen är på alla sätt bisarr. Men värst är nog ändå de inåtvinklade framlysena, som verkligen får bilen att se ultradum ut. Lite som om en extremt skelögd person i en samling människor säger ”men se på mig när jag pratar med dig!” – och ingen förstår vilket håll han faktiskt tittar åt…

Morgan Aero 8

På något konstigt sätt är bilens formgivning konsekvent, och jag kan förstå hur de har tänkt med linjerna – men det hade kanske varit bra med en ”second opinion” utifrån innan man började bygga eländet. Jag menar – titta bara hur den ser ut! Rent prestandamässigt är denna bil uppenbarligen ett riktigt monster, med vansinnigt många hästkrafter, och även riktigt rolig att köra – men varför måste den även utseendemässigt vara ett monster? Varför?

Morgan Aero 8

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Detta inlägg publicerades i Europa, GT & Superbilar och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Morgan Aero 8

  1. Mårten skriver:

    Ja den ser ju för faen inte klok ut! Morgan är annars en kul anakronism, men när man börjarr bygga retro på sig själva är det lite varningsflagg över det.

  2. Gräslig bil. Men en original-Morgan skulle jag kunna tänka mig – de är coola.

  3. Dennis Ariton skriver:

    Den har extremt vackra grunddrag, men det är som att Dr Frankenstein tagit en del av varje Miss Universum de senaste 50 åren i ett försök att para ihop dem till perfektion, men bara lyckats skapa en styggelse som inte ens Dr Fs första skapelse skulle kunna köra.
    Var för sig är delarna vackra, med undantag för bakluckan, de vertikala avgasrören, sidofönstrena, de missbildade framlyktorna o den o den o den o den o den o den o den delen… o den o den o den också för den delen..

  4. race342 skriver:

    Jag vet inte om jag tycker den är så jävla ful, men nån del av fronten kanske inte är så vacker.

  5. Abbe skriver:

    Fruktansvärt gräsligt ful bil! Jag gillar Morgan annars men denna är ju inte min favorit. Jag hatar hur framlamporna är placerade!

Lämna en kommentar