Isuzu VehiCROSS

Isuzu VehiCROSS

Hjälp! Detta är inte en bil. Det är en karikatyr ur en japansk serietidning. Något mer disharmoniskt är svårt att hitta. Som två bilar i en, och de passar bara inte ihop. Som att ställa ner lilla Pelles lacksko i pappas leriga marschkänga. Som en överjäst deg, som hotar att spränga bunken den ligger i. Och fronten sen – som en skräckslaget grinande, liten tjock gammal tant med bara två tänder kvar. Om jag sätter mig i denna bil, så kommer jag att drunkna i ett svallande, böljande hav av svart plast. Groteskt!

Isuzu VehiCROSS

Helvetesmaskinen Isuzu VehiCROSS producerades mellan 1997 och 2001, och fick mycket beröm för att den var en alldeles utmärkt terrängbil. Och det behöver man om man åker runt i en bil med detta utseende. Man måste helt enkelt gömma sig i skogen. Till och med namnet är fult. Isuzu VehiCROSS. Men den vann faktiskt ett designpris. I Ryssland. Tänka sig. Med tanke på vodkakonsumtionen i Ryssland är det kanske inte så konstigt att en så grov och svajig design röner uppskattning.

Isuzu VehiCROSS

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Asien, SUV & Offroad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Isuzu VehiCROSS

  1. Dennis Ariton skriver:

    Vad är den där plastfenan på vänster framflygel för något? Husvagnsspegel?

  2. Mårten skriver:

    tror jag hittat inspirationen till vehicross… Glenfrome Facet, engelsk kitcar…

  3. Tårtan skriver:

    Väldigt smart att ersätta rutan med en stooor plåtbit i döda vinkeln, som borde va främsta anledningen till att just sidobakrutorna finns… hur tänkte man där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s