Daewoo Tacuma

Daewoo Tacuma

Det enda man kan säga om denna bil är – Korea. Koreanerna har alldeles uppenbart inte hajat det här med bildesign. Hela bilen är ett underligt hopplock av designelement från alla möjliga håll – och inget passar ihop. Fronten ser ut som att den just har bitit i en rutten citron, men som måste hålla masken ändå för att inte genera värden. Den har konstiga och svajiga plåtveck på sidorna som får den att se ut som ett offer för en ytterligt slarvig knivmördare. Och så har den alldeles för små hjul i förhållande till den klunsiga karossen, som därtill har en långsmal nos som får den att påminna om den tecknade hunden Pluto. Fast inte lika glad.

Daewoo Tacuma är allmänt klumpig och klunsig – som den där lilla tjocka flickan på barndansen, som alltid är ett eller tre steg efter alla de andra, ramlar, slår sig och gråter – men alla håller god min, eftersom man inte får vara elak mot barn. Detta är en bil som är så magnifikt ful, oproportionerlig, stillös och löjlig att man inte ens kan komma åkande i en sådan som ett fräckt statement. Till och med namnet är fult. Daewoo Tacuma är ungefär lika smakfull och vacker som… ja, om du tänker dig en väldigt tjock, hårig och svettig man, med blommig bikini, Foppatofflor, stora grälla solglasögon och en rosa badring. Nåt åt det hållet.

Daewoo Tacuma

Annonser

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Asien och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Daewoo Tacuma

 1. Tobias skriver:

  De fick inte möjligen idén till namnet från Tacoma Narrows? Desto sämre, isåfall…

  • Ja, säg det. En ful bil, en bro som rasar – det känns som att de hör ihop på något sätt.
   Jag tror faktiskt att de flesta asiatiska bilar med märkliga namn helt enkelt har fått rena fantasiprodukter, namn som bilproducenterna tror ska appellera till västerlänningar.
   Ibland blir det fel – som när Honda skulle lansera en ny bil med namnet Fitta.
   En Honda FItta – låter inte det som ett alldeles underbart koncept?

 2. Mårten skriver:

  Tacuman ser ut som gravid wombat med taskigt morgonhumör, vad som är ännu värre är att folk faktiskt köper dessa monstrositeter.

 3. Thelma Sword skriver:

  men jag har inte sett någon bil som man kan lasta mer i än en tacuma den är ett under av utrymme säg en annan bil som är så liten på utsidan och så stor på insidan

  • Äh, trams. Det är en skitbil med usla utrymmen. Det finns massor med bilar som har bättre utrymmen.

   För övrigt är det TOTALT IRRELEVANT på denna blogg.
   Du kanske har missat vad den här bloggen handlar om, trots att den heter ”Världens FULASTE bilar”. Innerutrymmen är inte en del av de bedömningar jag gör här. Denna blogg handlar ENBART om estetik. Och då är Daewoo Tacuma ett riktigt sorgebarn, en hopplös fuling utan charm, utan stil, utan värde.

 4. Richard skriver:

  Jag har precis köpt en sån här fuling. Den är inte vacker, men funkar hur bra som helst som pendlarbil. Det är tur att jag inte bryr mig vad jag kör, för vackert är det definitivt inte.

  // Fula Ankungen

  • Nej, vacker är den inte – och det är väl precis som du skriver, att om man inte bryr sig ett smack om utseende, utan bara vill ha ett billigt fortskaffningsmedel att ta sig från A till B i, så kan den väl duga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s