Nissan Versa

Nissan Versa

Motsatsen till kärlek är inte hat. Motsatsen till kärlek är likgiltighet. På samma sätt är motsatsen till skönhet inte fulhet – inte ens det mest groteska – utan det intetsägande, det tråkiga, det menlösa och karaktärslösa. Men det allra värsta brottet mot estetiken, den svåraste försyndelsen mot all skönhet, är när man lyckas frambringa något som är BÅDE trist, opersonligt, självutplånanade OCH outhärdligt fult – samtidigt.

Nissan Versa är en sådan märklig bastard. Nissan har försökt skapa en intetsägande mittemellanbil utan personlighet, bara som ett rent transportmedel, en sån där varken snygg eller ful – som en Toyota Corolla, ungefär, en sån där bruksvara som man varken kan älska eller hata. Bara åka i.

Nissan Versa

Men någonstans på vägen gick det fel. Ohyggligt fel. I ivern att göra något lite annorlunda, har denna Nissan Versa förvandlats till en illasittande kostym, en stor och oformlig degklump inslagen i plåt, med för små hjul, tung ryggsäck till överhäng baktill, en osofistikerat tung och klunsig front, samt till synes slumpmässiga linjer som inte harmonierar med varandra på något sätt.

Utseendet på denna bil är tveksamt och obestämbart på ett så osäkert sätt att jag blir arg och aggressiv, och vill slå något hårt i plåten. Formgivningen är så feg och kissnödig att bilen blir som den där rädda och osäkra tjockisen, som arbetar så hårt, så hårt på att passa in och inte märkas, att han skiljer sig från mängden just därför. I sin iver att vara lagom och se trevlig ut, blir denna bil extremt oattraktiv, som en nervöst leende person med dålig andedräkt. Ett riktigt sorgebarn, som det nog aldrig kan bli något bra av.

Nissan Versa

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Asien och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nissan Versa

 1. Mårten skriver:

  samma firma gav oss Juke och en massa andra missfoster nyligen, vad har Nissan inte lärt sig?

 2. Ja, det verkar var en hel del som Nissan inte har lärt sig…
  Missfoster är ett högst relevant begrepp gällande Versa.
  Det känns som att Juke är ett totalt freak, ett riktigt monster, något man ser direkt – medan Versa är en sån där som ser vanlig och ordinär ut vid allra första anblicken, men sen efter en kort stund ser man att det är något som är allvarligt fel på den.

  • race342 skriver:

   65% snygg så kanske liiiiite ful men vad är det för fel på er marsianer med eBayhjärnor?

   • Snälla race342 – om du ska trolla och skriva en massa nonsens, gör det åtminstone lite mer originellt och underhållande. Marsianer med eBayhjärnor har du redan kört, så det är inte skoj längre. Hitta på något nytt, vetja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s