Weber Sportscar Faster One

Weber Sportscar Faster

Det finns fula bilar, och så finns det FULA bilar. Weber Sportscar Faster One från Schweiz hör till den sista kategorin, de som är så obegripligt fula att det faktiskt kräver ett ansenligt mått av skicklighet att utföra ett så flagrant brott mot estetikens lagar. Att skapa en karossform som påminner om ett hav i svår sjögång, utan styrsel på vågorna – snarare än som en bil – är i det här fallet att betrakta som beundransvärt, en perfekt storm. Färgkombinationerna är minst lika häpnadsväckande, och framkallar gärna omedelbar baksmälla av svårt slag – utan att man har behövt supa sig full kvällen innan.

Weber Sportscar Faster

Det är inte utan att jag undrar om konstruktörerna på Weber faktiskt hade en utstuderad och medveten plan att bygga världens absolut fulaste sportbil, bara för att väcka ytterligare uppmärksamhet. Om det var avsikten, så har de lyckats synnerligen väl. Å andra sidan, om planen faktiskt var att skapa en estetiskt tilltalande bil är det nog dags för formgivarna att göra ett akut läkarbesök på psykiatriska kliniken.

Weber Sportscar Faster

Ett annat möjligt scenario är att chefsdesignern hade besök av sitt 5-åriga barn, som av en händelse lyckas peta i sig någon på kontoret kvarglömd psykedelisk drog (typ LSD), och medan föräldern somnat i alkoholrus rockar barnet loss med pennor och färger på ritbordet. Nästa morgon vaknar chefsdesignern och ser mästerverket på ritbordet.

”Scheisse! Das ist fantastisch! Die Jungs von TVR und Gumpert wird Blut weinen, wenn sie das sehen!”

Weber Sportscar Faster

Det går inte att komma ifrån att den omedelbara frågan som alltid borde komma upp vid åsynen av monstrum som dessa är – varför?

Weber Sportscar Faster

Annonser

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Weber Sportscar Faster One

 1. Hugger69 skriver:

  O M G !!
  ..finner inte mer ord för detta missfoster, tänker osökt på en rocka, som ändå är ett ganska vackert och graciöst djur, men detta förtar ju helt charmen av nyss nämnda fisk!
  Känns som en sådan där lexan-kaross man köper till sin radiostyrda bil där man själv klipper ut hjulöppningar och alckerar karossen på insidan efter eget tycke och smak…fast det här är en riktig och garanterat svindyr kaross… eh, bil!
  Sert även ut som en elefant tagit en paus och satt ner rumpan på motorhuven och därav avgett sina skinkors avtryck och på så sätt skapat pussmunnen till grill, så är det naturligtvis! 🙂 …och med tanke på avtrycket precis ovanför mitten på grillen som var det en elefanthanne….

 2. Hugger69 skriver:

  Tror fortfarande att detta måste vara en av topp tre i världens fulaste bilar….någonsin!! Ever och för evigt!
  Det är banne mig inte en siffra rätt här…tom Spykers bilar ser genomarbetade ut…ja till och med, detta smärtar att säga, en SAAB V4 framstår ju som ett under av skön designkonst!
  Måtte designansvariga för detta horribla missfoster för evigt uppsökas av 1000 kamelers löss samt att de aldrig någonsin mer kommer at tkoma ihåg sina lösenord!

  • Jag anar att det finns en medveten avsikt att skapa en extremt ful bil i detta fall. Ingen kan frammana ett sådant monstrum i tron att någon ska uppfatta det som vackert.

   • Hugger69 skriver:

    Men frågan hänger kvar i luften som ett gigantiskt lågtryck – varför?
    Vad uppnår man med en sådan vision? Uppmärksamhet, tveklöst ja!…men ett sådant här projekt och någon därute vill ha igen sina investerade pengar och det är ju kört direkt för inte kan det ha producerats fler än en (1) av detta missfoster? Lacka om, eller foliera, samma bil hela tiden går ju bra så att det ser ut som flera olika!
    Varför lägger jag energi på detta egentligen? Vet ej, men man blir bara så paff av hela processen…..

   • Det finns folk till allt – inklusive att köpa en sån här Weber.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s