Toyota Alphard

toyota_alphard_1.jpg

Alltså. För det första. Namnet. Alphard. Det skulle vara passande om det var en österrikisk jävla traktor för branta sluttningar. Men… vad betyder det egentligen? Fult är det i alla fall. Om man nu ska hitta på namn som egentligen inte betyder något, så kan man väl åtminstone hålla sig till låtsasnamn som låter någorlunda O.K.? Typ Corolla, Yaris, Camry, Prius. Eller ortsnamn som Sienna, Tacoma, Avalon. Men… Alphard?

toyota_alphard_4

Men det är förstås inte det värsta. Det första som slår mig som en äcklig citronpaj rätt i ansiktet, är förstås fronten. Det är nog bland det anskrämligaste jag har sett i hela mitt liv, och får vilken testosteronpumpad amerikansk jättepickup att se smakfull och modest ut. En sådan våldsam överdrift, en sådan orgie i formlös, grotesk, kromad grill, som liksom ohämmat väller fram över fronten och gatan och upp på trottoaren – det är fan oanständigt. Bara kromet i grillen hade räckt till minst fem femtiotalsamerikanare.

toyota_alphard_5

Om man sen lyckas slita blicken från den monstruösa fronten, och vända blicken åt sidan, så faller man gärna i gråt över hur de fullkomligt psykotiska formgivarna (snedtripp på dåligt knark?) har löpt amok över hela karossens sidor. Inte en linje som harmonierar med någon annan. Den bakvända hajfenan är en klantig stöld från Citroën, och ser mest ut som att formgivaren som skulle rita midjelinjen plötsligt behövde nysa – kraftigt – men släppte inte pennan.

Toyota har försökt göra bakdelen lite mer sansad, något de absolut inte lyckats med. Den ser snarast ut som en galen clown med vanställt ansikte (The Joker…?), som just är på väg för att yxmörda dig. Toyotas designavdelning har ett och annat att stå till svars för…

toyota_alphard_2

I reklamen för denna bil kan man också se att den går att konvertera till handikappvänlig, med uthissbar stol. Jättepraktiskt. Tyvärr kommer alla i bilen att behöva hjälp (utom möjligen om man har blinda passagerare, som slipper se eländet) efter att ha drabbats av svåra chockskador vid anblicken av det fordon de ska färdas i. Man får ju innerligt hoppas att denna bil kommer att utrustas med allt som behövs för att den ska bli självkörande, så att passagerarna kan återhämta sig under färden. Och så slipper man ju då synas genom framrutan.

Helt klart en av världens absolut fulaste bilar just nu. Om du tänker ge dig ut i trafiken med en Toyota Alphard – tag med en spypåse. Man får innerligt önska att det ingår i bilens standardutrustning.

toyota_alphard_3

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Asien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Toyota Alphard

  1. Hugger69 skriver:

    Ä.N.T.L.I.G.E.N. ! ! !
    C-J är tillbaka! Prisa Gud, undrens tid är inte förbi!!
    …å i vilket slag du är, vilken formidabel svada, vilken utskåpning av denna bilmodell, imponerande!! 🙂 Välkommen tillbaka, här skall njutas å skrattas tårögt! 🙂

  2. Dmitri Rosén skriver:

    Jag tycker inte att den är ful. Nya Volvo ser mycket fulaste ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s