Aston Martin Bulldog

aston_martin_bulldog_2.jpg

Om du tycker att Aston Martin Lagonda är bland det fulaste som någonsin producerats, håll i dig – för Aston Martin Bulldogg är sju resor värre. Precis ALLT är fult på denna bil. Det snällaste man kan säga är väl att formgivaren William Towns var… eh… påhittig. Och ja, det var samme person som formgav även Lagondan. Mannen med bara en penna och en linjal som redskap.

aston_martin_bulldog_1.jpg

En grundregel gällande bildesign är att det som regel inte finns en enda verkligt rak linje på någon bil – det kan se rakt ut från ett håll, men ur en annan vinkel är samma linje välvd. Aston Martin Bulldog är undantaget som bekräftar denna regel. Även linjer som inte borde vara raka är det. De gigantiska dörrarna är fullkomligt oproportionerliga,  och täcker en betydligt större öppning än bilen har täckning för, det linjalraka taket ser snarast konkavt ut, och framstrålkastarna får fordonet att se ut som något ur en lågbudget-science fiction-film. Groteskt.

aston_martin_bulldog_4.jpg

Denna oproportionerliga dörrstopp var dock extremt avancerad tekniskt för sin tid, hade 700 hästkrafter och skulle kunna ta sig förbi 300 Km/tim med god marginal. Tanken var att den skulle tillverkas i en begränsad serie – men man valde att bara stanna vid denna enda, och sålde den till en arabisk prins 1981. Ni vet, de där som har massor med pengar, men extremt usel smak.

aston_martin_bulldog_3.jpg

Egentligen bryter jag mot min regel här på bloggen genom att ha en icke massproducerad bil, men jag tycker att den är så speciell att jag måste ha den med. Den är ett fantastiskt exempel på hur fel det kan bli ibland, även om tanken är god från början.

aston_martin_bulldog_5.jpg

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Europa, GT & Superbilar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Aston Martin Bulldog

  1. Hugger69 skriver:

    Haha, dörrstopp, haha, den var bra! Du är i högform, det märks! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s