Buick Rendezvous

buick_rendezvous_4.jpg

Jag tänkte…att om jag tar en degklump, ritar till en oval där fram, gör ett snitt tvärs över lite i överkant, trycker dit oproportionerligt stora framlysen och blinkers som formligen väller upp över motorhuven, som en bulimiker på speed, och så gör vi en linje som går längs med bakstolpen ner framför bilens ENORMA baklysen, ett litet veck här, ett veck där, snöskovlar till backspeglar, och så smäckar vi på en rejäl dos med grå plast, som ramar in alltför små hjul – då blir det väl ändå en rätt ovanlig, fast vanlig SUV? Elegant familjebil? Eller? Inte?

buick_rendezvous_3

Men… den har ju ett namn på franska? Det är väl elegant och belevat? Kultur! Inte? Vadå ful och tråkig, klunsig och oattraktiv? Nu är du väl ändå väldigt orättvis! Detta är ju rena drömbilen för en barnfamilj? Va – vill barnen inte bli körda till skolan i mammas pinsamma bil? Så otacksamt.

buick_rendezvous_2.jpg

Sannolikt var denna efterblivna flodhästunge med alltför trånga skor ett resultat av en fruktansvärt blöt firmafest på Buicks designavdelning. Några satte igång att rita lite på ett uppdrag de fått, under festen, och sen på morgonen måste de rita klart – när alla är sjukt bakis, och ingen orkar ens titta ordentligt på vad de har gjort.

buick_rendezvous_1.jpg

Det här är riktigt dålig formgivning. Den är så ful att den inte ens är rolig. Bara direkt pinsam. Som en tjock, tunnhårig farbror (med överkammat, stripigt hår) i illasittande kostym, som inte kan låta bli att fjärta ljudligt överallt, och som dessutom skäms för alltihopa något alldeles hemskt. Det finns faktiskt inget gott att säga om denna bil. Formgivningen är oengagerad, trött, vilsen och i total avsaknad av idé, konsekvent stil eller ens knasighet. Den är bara ful, tråkig, intetsägande och deprimerande usel. Går fetbort alla dagar.

Om Carl Johan Rehbinder

Carl Johan Rehbinder är konstnär, fotograf, formgivare, visionär, sexualupplysare, kursledare, liberal politisk debattör, medgrundare till Liberaldemokraterna (som inte blev...), styrelseledamot i Piratpartiet, och en hängiven älskare – samt upphovsman till Sveriges läckraste erotiska hemsida – Cirkus Eros.
Det här inlägget postades i Amerika, SUV & Offroad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Buick Rendezvous

  1. Hugger69 skriver:

    Nope, X2 är liksom att hålla med typ second that! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s