Om bloggen

Detta är en blogg om design, med en ständigt växande samling bilder av de mest misslyckade designexperimenten världshistorien skådat. Självfallet är detta en högst subjektiv bedömning, och tar man denna sida på alltför stort allvar lär man säkert bli högst upprörd emellanåt – särskilt om man hittar sin favoritbil (eller sin egen ägandes bil) på listan över världens absolut fulaste bilar, med bild – ackompanjerat av en härligt giftdrypande verbal sågning förstås!

Tanken med denna sida är förstås framför allt att ha väldigt roligt på andras bekostnad – och det hoppas jag att du som besöker denna sida också kommer att ha! Det finns förstås massor av fula bilar som inte har hunnit in här ännu. Jag samlar på bilder, och vartefter kommer de att komma in under respektive kategori. Så om du saknar någon bil som du verkligen tycker borde finnas här skriv gärna och kommentera – den kanske redan är på väg ut på sidan.

Hemsidan Världens fulaste bilar

Hemsidan Världens fulaste bilar

Denna blogg bygger på en hemsida med samma namn – Världens fulaste bilar – som jag startade 2005, som ett kul projekt baserat på diskussioner om bildesign. Efter några år byggde jag istället denna WordPress-sida, som en blogg. Den är lättare att uppdatera, kan ta större bilder, och jag får därtill helt underbara kommentarer direkt på sidan. Det finns nu många bilar här som inte fanns med på den ursprungliga hemsidan.

Vi lever tyvärr i en designmässigt djupt tragisk samtid, där gamla bilfabrikanter, tidigare kända för skönhet och god form, släpper ut det ena monstruösa missfostret efter det andra – Peugeot och Mercedes har alstrat flera riktigt obehagliga förbrytelser mot ett estetiskt sinne de senaste åren. När koreaner och kineser frambringar sådan ”design”, så är det dem förlåtet, eftersom de fullkomligt saknar en sådan tradition, och bara kopierar, utan att begripa vad det är de kopierar. I allra bästa fall anlitar de europeiska formgivare. Och med tiden kommer de att lära sig, precis som japanerna har gjort det. Men från européer med en mer än sekellång tradition av framstående bilformgivning ska man kunna vänta sig betydligt bättre.

Hur som helst är denna sida en riktig orgie i fulhet, ett serielustmord på dålig formgivning i bilvärlden. Om du inte gillar sånt föreslår jag att du raskt klickar dig vidare till något annat, men om du tycker att sådant är skoj, så är du varmt välkommen, Du kommer att få det roligt.

Edsel sidetrim